LinkedIN Contact Manager: haal het maximum uit uw netwerk | HRM Blogs

published by Jeroen Fossaert, on 03/11/2007

Social networking is ‘in’. We staan met zijn allen geregistreerd op steeds meer LinkedIN’s,Plaxo’sXINGs, of andere Facebooks, stoppen dagelijks steeds meer tijd in updaten van ons eigen profiel en vooral bijhouden wat onze vrienden, kennissen of pure contacten doen. Een studie van het Britse advocatenkantoor Peninsula leert dat Britse werkgevers dagelijks zowat 130 miljoen pond verliezen aan 233 miljoen online verspilde uren. Onderzoek vanComscore geeft een inschatting van het aantal bezoekers van de grootste, wereldwijde, netwerken.

De vraag is dan ook niet meer ‘of’ we aanwezig moeten zijn op die netwerken, wél: ‘hoe’? En dan vooral, hoe halen we als bedrijf een competitief voordeel uit online networking? Met andere woorden, wat doen we ermee?

In een uitstekend stuk op Emploit.nl beschrijft headhunter Bas Westland hoe ‘ie zijn klanten / prospecten eerst een kleine markstudie oplevert alvorens voor een bepaald profiel een bemiddelingsfee voor te stellen. Knap en misschien wel de toekomst, net zoals bij software-ontwikkeling lopen in rekrutering nogal wat fixed price-projecten faliekant af. Klanten willen wel betalen voor de diensten van de bemiddelaar, maar wensen ook te weten waar ze precies voor betalen.

LICMDankzij LinkedIN Contact Manager kunt u uw LinkedIN-netwerk alvast uitgebreid in kaart brengen en selecteren / filteren naar die profielen waarmee u uw klant wil helpen. De toepassing is vrijelijkdownloadbaar. Na installatie haalt u op eenvoudige wijze uw netwerk binnen en u kan dankzij de filter-form (zie screenshot) een aantal standaardselecties maken. Voor de SQL-adepten onder u is er ook de commandline-interface waar u uw statements zelf kunt opbouwen, testen en uitvoeren.

Eens u een selectie gemaakt heeft kunt u deze onder meer gebruiken om de geselecteerde een gepersonaliseerde mail te LICM-Tabelsturen. Daarnaast biedt LICM de optie om uw ganse LinkedIN-bestand te exporteren naar csv- of txt-file wat het u makkelijk maakt uw contacten te importeren in uw adresboek of in een database voor uw Kerstkaartjes.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij het LICM-support forum op Yahoo!Groups of via op de gebruikersgroep op LinkedIN.